Competitie

LTC Plaswijck ’62 neemt elk jaar met veel teams deel aan de KNLTB voorjaars- en najaarscompetitie. Op deze pagina vind je uitleg over de belangrijkste wijzigingen, aandachtspunten en handige tips voor teamcaptains en VCL.

De belangrijkste wijzigingen dit jaar zijn:

• Uitslagen moet je direct na de wedstrijd online (op je telefoon)  invoeren!! Check daarom van tevoren of je geautoriseerd bent.
  • Mocht je als captain zelf niet spelen bij een thuiswedstrijd: vraag dan aan een captain van een ander aanwezig team om de uitslagen voor jouw team in te voeren. Iedereen kan namelijk voor iedereen invoeren (let daarom wel goed op of je bij het juiste team de uitslag invoert!)
  • Bij uitwedstrijden moet je voor het verlaten van het park checken of de uitslagen juist zijn ingevoerd door de tegenstander.
  • Eventueel protest kan binnen 8 dagen via de TC. Ook als binnen die periode blijkt dat je uitslagen per ongeluk verkeerd hebt ingevoerd, kun je dit (met foto van het wedstrijdformulier) aan ons doorgeven. Wij kunnen dit dan wijzigen.
  • Speelsterkte staat niet meer op de pas. Controleer deze daarom van tevoren online om zeker te weten dat de volgorde van opstellen juist is.
  • Alle dubbelpartijen (ook op vrijdag) zijn verkort. Dus 3e set is een supertiebreak. Er wordt wél gespeeld met voordeel/nadeel. Omdat op vrijdag de lichten om 23 uur uit moeten, willen we jullie vragen om in overleg met de tegenstander op de vrijdagen dat we met 7 teams thuis spelen (10 & 31 mei) compact te spelen, dus met winnend punt, én als tijdens avonden blijkt dat jullie in tijdnood komen over te schakelen naar compact spelen.

En wat niet gewijzigd is, maar nog steeds belangrijk:

• Inhaaldagen zijn bedoeld om te kunnen spelen als banen op de oorspronkelijke datum onbespeelbaar zijn bijv. door slecht weer en niet om naar uit te wijken als je bijv. niet voldoende spelers hebt. De invalregels zijn sinds vorig jaar versoepeld, dus invallers regelen moet lukken.
  • Overleg altijd eerst met de TC, omdat wij zicht hebben op de baancapaciteit en wij banen voor je kunnen reserveren.
  • Mocht je toch willen verzetten, of de tegenstander wil dit, dan moet de wedstrijd gespeeld worden vóór de oorspronkelijke speeldatum. Vanwege les- en vrijspeelbanen zijn er buiten de inhaaldagen in principe geen banen beschikbaar. Overleg met de TC wat er eventueel mogelijk is.

Voor vragen kun je altijd terecht bij de Technische commissie (competitie@ltcplaswijck.nl).

Downloads: