Corona richtlijnen per 1 juli

Wat betekenen de door het kabinet aangekondigde versoepelingen per 1 juli voor onze club?

Sinds 1 juli zijn er weer vele versoepelingen van kracht. Voor ons betekent dat dat er weer een heleboel kan. Maar….. 1,5 meter afstand blijft de norm en daarom kunnen we nog niet helemaal terug naar de oude situatie. Lees daarom vooral goed verder!

• Voor alle leeftijdsgroepen geldt dat zij normaal spelcontact mogen hebben op de baan. Tijdens trainingen en in het spel bij wedstrijden hoeft geen 1,5 meter afstand te worden gehouden. Dus in een rally bij een dubbel geldt de 1,5 meter afstand niet, maar een high five en handen schudden doen we nog even niet.
  • Een toezichthouder voor jeugd is niet meer nodig.
  • Bij trainingen is er geen maximum aantal spelers per baan meer. De leraar houdt altijd 1,5 meter afstand tot de leerlingen.
  • Voorafgaand en na afloop van het tennissen dienen spelers van 19 jaar en ouder wél 1,5 meter afstand tot elkaar te houden, waaronder in de kleedkamers, de kantine, in de fietsenstalling en op de terrassen.
  • De kleedruimtes en toilet- en douchevoorzieningen gaan in de loop van volgende week weer zoveel mogelijk open.
  • Wedstrijden, toernooien en evenementen zijn weer toegestaan. Hierbij mag publiek aanwezig zijn.
  • Uiteraard blijft altijd de 1,5 meter regel van toepassing en is het belangrijk dat iedereen zich aan de hygiënemaatregelen van het RIVM houdt. Als iedereen zijn verantwoordelijkheid neemt, dan houden we het virus onder controle.
  • Heb je klachten? Blijf thuis en laat je testen.
  • Houd 1,5 meter afstand (uitzondering tijdens het sporten).
  • Vermijd drukte.
  • Was vaak je handen.
  • Om de 1,5 m. afstand zoveel mogelijk te kunnen garanderen én aanraakmomenten met materialen zoveel mogelijk te vermijden of veilig te houden, blijven dus nog wel een paar maatregelen van kracht:
  • Vooraf digitaal banen reserveren blíjft de norm, maar voor “doorhangen” (een tweede keer op een dag spelen) wordt het wel mogelijk om het afhangbord te gebruiken. Dit om opstopping in het halletje te voorkomen. Het advies is daarbij om 1 persoon met alle pasjes te laten afhangen en erna te desinfecteren.
  • Allebei de toegangspoorten blijven wijd open staan;
  • Hekken bij banen blijven open staan waar dat nodig is;
  • Hoewel de verplichte looproute komt te vervallen, moet je je bij nauwe doorgangen (clubhuis, pad naast baan 5 en pad naast materialenhok) nog steeds goed houden aan de daar zichtbare aanwijzingen;
  • Hoewel de bankjes terugkomen naast de banen, is het niet de bedoeling daar met twee mensen op te zitten en alle tassen/kleding op een hoop te gooien.
  • Scoreborden komen terug, met het advies om te desinfecteren na gebruik.
  • Dringend verzoek is om alle afval van het serveerblad te verwijderen voordat het blad wordt teruggebracht naar de bar, dan hoeft het personeel die (soms vieze) dingen niet aan te raken.

Als iedereen zich bewust blijft van de situatie en blijft opletten, houden we Corona buiten de poorten van onze club. Want…. Wij kunnen nog wel klaar zijn met dat virus, het virus is dat nog niet met ons.